Nieuwsoverzicht

{caption}

Prinses Laurentien maakt winnaars bekend van TaalHeldenprijzen 2018

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft op 24 januari voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De jury, bestaande uit onder andere Abdelkader Benali en Anita Witzier, kozen uit 37 genomineerden de winnaars. Voor het eerst in de geschiedenis van de TaalHeldenprijs zijn ook publieksprijzen uitgereikt.

Lees verder
{caption}

De TaalHelden staan in de media

De uitreiking van de TaalHelden komt steeds meer in zicht. Nu er steeds meer bekend is over de TaalHelden, worden ze ook door verschillende media in het zonnetje gezet.

Lees verder
{caption}

Doe mee aan de gouden letter winactie!

Op 24 januari reikt wordt voor de vijfde keer op rij de TaalHeldenprijzen uitgereikt door H.K.H. Laurentien prinses der Nederlanden. Wil je er graag bij zijn? Doe dan mee met de Gouden Letter actie.

Lees verder
{caption}

Publieksprijs TaalHelden: op wie stem jij?

Middels een brede publiekscampagne worden de verhalen van TaalHelden bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht. Ook kan er gestemd worden voor de TaalHelden Publieksprijs.

Lees verder
{caption}

Wim leerde op 52-jarige leeftijd lezen en schrijven: ‘Nu pas weet ik waar Rotterdam ligt’

Hij kende de windstreken niet, kon de kaart van Nederland niet lezen. Daar bracht Wim Sabel uit Den Bosch verandering in op 52-jarige leeftijd. Nu is hij in de race om TaalHeld van Nederland te worden.

Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK