Publieksprijs TaalHelden: op wie stem jij?

TaalHelden laten ons zien dat dromen realiteit kunnen worden. Ze zetten zich onvermoeibaar in voor een samenleving waarin niemand aan de kant staat. Met de TaalHeldenprijzen bedanken we mensen die zich op uitzonderlijke wijzen inspannen voor een geletterd Nederland. Door te werken aan eigen geletterdheid. Door anderen te helpen met lezen en schrijven. Of door verbindingen te leggen tussen bedrijven en organisaties voor een duurzaam beleid in de aanpak van laaggeletterdheid.

TaalHeld Jose Brunselaar
TaalHeld Jose Brunselaar

Bijzondere verhalen vol moed en doorzettingsvermogen
Met hun indrukwekkende verhalen inspireren TaalHelden vele anderen om ook op les te gaan. Zoals Wim Sabel uit Den Bosch, die al op jonge leeftijd moest werken, weinig naar school is geweest en veel is gepest. Toen hij op 52-jarige leeftijd zijn baan verloor ging het roer om en heeft hij leren lezen en schrijven. Ook TaalHeld Jose Brunselaar uit Lienden leerde pas op latere leeftijd lezen en schrijven. “Ik kon de allerlekkerste oliebollen bakken en had zelfs al vroeg mijn eigen kraam op de kermis, maar lezen ging me iets minder makkelijk af.” Lees hier de bijzondere verhalen van alle TaalHelden.

 

TaalHeld Wim Sabel
TaalHeld Wim Sabel

TaalHelden Publieksprijs
De komende weken roepen we iedereen op een stem uit te brengen op zijn/haar favoriete TaalHeld. Vanuit elke provincie komt een TaalHeld in aanmerking voor deze extra prijs die wordt uitgereikt op basis van het aantal stemmen. Er kan tot en met 22 januari 2019 gestemd worden.